Internationale Keramiekmarkt Dwingeloo

Over de markt

Op Hemelvaartsdag 20 mei 1993 werd voor de eerste maal de Keramiekmarkt gehouden. De organisatie is in handen van de Stichting Keramiekmarkt Noord Nederland Dwingeloo. Hierin participeerden de VVV, de Handelsvereniging Dwingeloo en de Stichting Keramisten Noord-Nederland.

De Internationale Keramiekmarkt Dwingeloo
De keramische kunst bloeit in Nederland. Circa 200 keramisten zijn aangesloten bij de Stichting Keramisten Noord-Nederland. Een groot aantal van de keramisten willen samen met collega’s uit andere delen van Nederland en ook uit het buitenland hun werk aan de bezoekers tonen. Zij bieden een grote verscheidenheid aan keramiek, variërend van klassieke pottenbakkerskunst tot moderne sculpturen, van gebruiksgoed tot monumentale objecten.

De Brink, gelegen in het hart van Dwingeloo is een unieke plaats voor dit unieke evenement. Onder de eeuwenoude bomen tonen circa 90 keramisten hun werk waarbij door een aantal keramisten een demonstratie van hun methoden en technieken zal worden gegeven. Ook aanverwante zaken zoals benodigdheden, materialen en bijvoorbeeld tijdschriften op het gebied van keramiek vindt u op de Keramiekmarkt. Daarnaast zullen de gehele dag enkele muziek- en theatergroepen de markt opluisteren.Vele duizenden mensen zullen ook dit jaar weer naar Dwingeloo afreizen op Hemelvaartsdag. Vanuit het gehele land komen de bezoekers om te genieten van al het moois dat er te zien is, de unieke sfeer die er heerst en de gemoedelijkheid waarbinnen de Keramiekmarkt plaatsvindt.

De entreeprijsvoor de keramielmarkt bedraagt € 3,-- per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Uw auto kunt u gratis parkeren op ons parkeerterrein.