Internationale Keramiekmarkt Dwingeloo

Keramiekmarkt 2024

Zeer hoge kwaliteit op de Keramiekmarkt Noord Nederland

Duizenden bezoekers genoten van schitterend keramiek

 

DWINGELOO Traditioneel op Hemelvaartsdag, werd op de grote brink van Dwingeloo de Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo gehouden. Maar liefst zesduizend bezoekers genoten van schitterend keramiek. De keramische kunst bloeit in Nederland. Rond de 200 keramisten zijn aangesloten bij de Stichting Keramisten Noord-Nederland. Driekwart daarvan wilde, samen met keramisten uit andere delen van Nederland en kunstenaars uit Engeland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Hongarije op de keramiekmarkt in Dwingeloo hun werk tonen. Daaraan ging een strenge selectie vooraf. Hierbij werd gelet op kwaliteit en originaliteit. De grote brink bood voldoende ruimte aan de circa 90 geselecteerden om hun expositiekramen met van klassieke pottenbakkerskunst tot moderne sculpturen in te richten. De diverse demonstraties, workshops en een passende muzikale bijdragen maakten de 31ste editie tot een groot succes. De organisatie werd bedolven onder de complimenten van zowel bezoekers als deelnemende keramisten.

Voor de Keramiekprijs Noord-Nederland 2024 werden genomineerd: Ruth Kirsch uit Krefeld (Duitsland), Wied en Diederik Heijning van HeyningWD Studio uit Zeist en Anouk de Groot uit Beltrum. De geldprijs voor de winnaar, gesponsord door Wiechers Wonen uit Dwingeloo, ging uiteindelijk naar Anouk de Groot en werd uitgereikt door de heer Wiechers van Wiechers Wonen in Dwingeloo en Ommen.

De ‘Draaiprijs Noord-Nederland’, eveneens een geldprijs en gesponsord door Stichting Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo en VeKa uit Dreumel, werd uitgereikt door mevrouw Duller van VeKa. Maria Wieding-Kalz uit Rosendahl-Holtwick (Duitsland) mocht deze prijs in ontvangst nemen. De andere genomineerden hier voor waren Noortje Meijerink uit Oss en Margriet Blom uit Leiderdorp. De nummers 2 en 3 voor zowel de draai- als de keremiekprijs ontvingen tevens een geldbedrag.

 

De organisatie en haar vrijwilligers kijken terug op een zeer geslaagde dag.

 

Foto-onderschrift: de genomineerden, juryleden en sponsoren (foto Ans Klok)